NIK ŠKRLEC NAVDUŠIL

V torek, 7. maja 2024, smo na matični in podružnični šoli organizirali zaključno prireditev za učenke in učence od 1. do 9. razreda, ki so v letošnjem šolskem letu uspešno opravili Prešernovo bralno značko. Teh je bilo okrog 450, to pomeni, da imamo veliko pridnih in vztrajnih bralk in bralcev.

Letos smo povabili slovenskega igralca in televizijskega voditelja Nika Škrleca, ki se poleg igranja v gledališču in filmu ter vodenja oddaj ukvarja še z marsičem zanimivim, ima tudi svoj Youtube kanal, v katerem objavlja zanimive posnetke, povezane z različnimi znanstvenimi preizkusi in izzivi.

Priljubljen televizijski voditelj, ki je tudi sam zagret bralec, se je nekoč na pamet naučil 3141 decimalk števila π, kot strasten potapljač na vdih je pod vodo z enim vdihom sestavil deset Rubikovih kock in je tudi prvak v pomnjenju slovenskih poštnih številk. S svojo radovednostjo, humorjem, zabavnimi prigodami in preizkusi, v katerih so se lahko preizkusili tudi naši učenci, je navdušil vse. Pred nami je v manj kot pol minute sestavil Rubikovo kocko, žongliral s petimi žogicami in  se peljal s »kontraciklom«, kolesom, katerega krmilo se obrača v nasprotno smer kot sprednje kolo.

Na koncu si je vzel čas tudi za deljenje avtogramov in za intervju s šolskima novinarkama.

Čestitke vsem učencem, ki ste uspešno opravili bralno značko. Želimo vam, da bi tudi v prihodnje z veseljem brali!

Knjižničarki in učiteljice slovenščine