BOZONKINO MAŠČEVANJE NA OTROŠKEM FESTIVALU GLEDALIŠKIH SANJ

V nedeljo, 14. aprila 2024, so se mladi igralci Osnovne šole Davorina Jenka zbrali pred Pionirskim domov v Ljubljani. Malo nestrpno in v pričakovanju so čakali na začetek sklepne prireditve 21. Otroškega festivala gledaliških sanj. Ta je potekal od petega do dvanajstega aprila v Festivalni dvorani. Na odru se je zvrstilo 28 predstav in preko 400 igralcev. Vse to pa je potekalo pod budnim očesom otroške in strokovne žirije.

Naši učenci so nastopili s predstavo Janeza Remškarja Bozonkino maščevanje, ki govori o medvrstniškem nasilju. Glavni na šoli, Tiara in Diana, ki jima družbo dela Vakuola, se znašata nad učno zelo uspešno Bozonko. Ta se jim na koncu maščuje z izjemnim, a zelo nevarnim izumom.

Predstava je navdušila tako gledalce kot strokovno žirijo v sestavi dramaturginje Staše Prah in dveh igralcev, Roka Kravanje in Nine Ivanišin Janežič. Med igralci so izpostavili igro Angelike Čebulj, ki je prepričljivo odigrala učiteljico Ljubo. Igralci pa so si najbolj razveselili priznanja za najboljšo predstavo tretje triade. V utemeljitvi je vodja strokovne žirije Staša Prah pohvalila, kako so igralci igrali same sebe na način, da biti glavni na šoli ne pomeni, da nimaš čustev in da ne moreš biti žalosten. Uspelo jim je pokazati, kaj pomeni biti glavni, a vseeno ostati človek.

Po koncu prireditve so se s ponosom fotografirali, naslednji dan pa so s še večjim veseljem v šolo prinesli kip sanjka, ki priča o njihovem izjemnem uspehu.