PLANINCI NA DECEMBRSKEM IZLETU

Na tretjo decembrsko soboto smo planinski izlet začeli z jutranjim zbiranjem na železniški postaji v Kranju. Ob 8. uri smo se z vlakom odpeljali proti Ljubljani, kjer smo prestopili na vlak proti Grosuplju.

Iz Grosuplja smo se peš odpravili proti severozahodnem delu Grosupeljske planinske poti. Pot nas je najprej vodila čez Koščakov hrib, kjer smo imeli prvi krajši počitek in malico. Mladi planinci pa so svoje spretnosti preizkusili tudi na igralih, katera so postavljena na tem hribu. Po spustu s hriba smo po nadvozu prečkali avtocesto. Nato pa se mimo Magdalenske gore odpravili v smeri vasi Mali Lipoglav, od tam naprej pa do razglednega vrha Pugled z nadmorsko višino 615 metrov. Od tu smo lahko preko Ljubljane opazovali naše prelepo naravo, hribe in gore vse do Triglava. Spustili ssmo se po isti poti in se pri Makovicah odcepili na zahodno pot v smeri Šmarje Sap ter se od tam odpeljali z vlakom nazaj proti Ljubljani, kjer smo prestopili na vlak za Kranj.

S soncem obsijana narava, čudoviti razgledi in vožnja z vlakom nam bodo ostali v lepem spominu. Nekaj utrinkov naše poti pa si lahko ogledate v fotogaleriji.

Urška Močnik, Andreja Žnidar ter učenci ID Planinci