Tehniški dan za osmošolce – Na poti do poklica

TEHNIŠKI DAN – NA POTI DO POKLICA (8. RAZRED)

V sredo, 19. 4. 2023, smo imeli učenci osmih razredov tehniški dan z naslovom Na poti do poklica. Zbrali smo se v matičnih učilnicah, kjer smo prvo uro izdelovali svoje poklicne mape, v katere smo kasneje shranili učne liste, ki nam bodo lahko pomagali pri izbiri poklica.

Po prvi uri smo se zbrali v kulturnem hramu Ignacija Borštnika, kjer nam je socialna delavka Lili Kodelja pripravila predavanje. Skozi različne naloge smo spoznavali svoje dobre lastnosti in sposobnosti. Z nami je delila svojo izkušnjo izbire srednje šole, fakultete in poklica.

Ob koncu predavanja smo se zbrali po skupinah, v katerih smo se odpravili na teren. Ogledali smo si različna podjetja/ustanove (podjetje Slatnar, Preša, zdravstveni dom, vrtec) in spoznali poklice, ki nas zanimajo. Dobili smo tudi učne liste in jih izpolnili z vprašanji, ki smo jih želeli zastaviti podjetnikom. Izvedeli smo, kako potekajo delovni dnevi v različnih poklicih in kakšno izobrazbo potrebujemo zanje.

Po vrnitvi v šolo smo pojedli malico in si ogledali razstavo o poklicih v šolski avli.

Sledilo je še predavanje Adrijana Galjota, ki nam je predstavil svojo poklicno pot do uspešnega podjetja – Piščančjereja Galjot. S tem nam je pokazal, da se vsako idejo da uresničiti in nas seznanil s potrebnimi temelji za samostojno podjetje.

Za zaključek smo izpolnili še anketo mnenj o tehniškem dnevu. S pomočjo vseh zbranih podatkov si bomo lažje izbrali srednjo šolo in nadaljnjo pot do poklica.

Anja in Kiara, 8. c

POVEZAVA DO NOVICE NA SPLETNI STRANI OBČINE CERKLJE