MIKLAVŽEV SEJEM JE LETOS SPET ZAŽIVEL … IN VSI MI Z NJIM!

Miklavžev sejem v OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem

Čas veselih praznovanj in lepih želja smo v OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem začeli s tradicionalnim Miklavževem sejmom. Tako smo v četrtek  1. decembra 2022, učenci in učitelji OŠ Davorina Jenka pripravili Miklavžev sejem, ki je potekal na dveh lokacijah v šoli v Cerkljah in v Podružnični šoli Zalog. Na dobrodelnem sejmu smo ponujali najrazličnejše praktične izdelke: voščilnice, piškote, mila, novoletne okraske… Vse to so učenci pod mentorstvom učiteljev pridno izdelali na tehniškem dnevu, na sejmu pa ponudili številnim obiskovalcem.  Ker smo se zelo trudili, da bi izdelali kar najlepše izdelke, smo bili  množičnega obiska in nakupa s prostovoljnimi prispevki zelo veseli.

Obiskovalce smo postregli s piškoti, čajem, palačinkami in vročo čokolado. Iskrena hvala vsem, ki ste nas obiskali in pomagali zbirati sredstva, ki bodo namenjena šolskemu skladu šole. Del teh sredstev bomo ureditvi učilnice na prostem. Bil je lep decembrski dan, ki smo ga preživeli v medsebojnem spoštovanju in sodelovanju.

Tatjana Škrab Grašič

1. decembra  je na Osnovni šoli Davorin Jenka Cerklje na Gorenjskem potekal Miklavžev sejem. Vsak razred je izdeloval svoje izdelke. Ko smo izdelke dokončali, so učenci od 1. do 5. razreda svoje izdelke razstavili v spodnjem nadstropju, učenci od 6. do 9. razreda pa v zgornjem nadstropju. Ob 18.00 se je začel Miklavžev sejem, bilo je res veliko ljudi. Vsak razred je imel svojo stojnico, našlo se je od okusnih (npr. kokice, palačinke, piškoti, mafini) do zanimivih (voščilnice, božične smrečice, božični okraski, venčki) izdelkov. Letos Miklavža ni bilo, ampak je bilo še vseeno zabavno. S svojim nastopom so nas razveselili tudi folkloristi. Vsi smo bili veseli, da je Miklavžev sejem po dveh letih spet zaživel.

Sara, Tiana in Lucija, 6. b

MIKLAVŽ