CŠOD Planinka

Učenci sedmih razredov so z majhno zamudo (razmere na cesti) uspešno prispeli v CŠOD Planinka !


Četrtek: 20. 10. 2022

Danes zjutraj smo odšli na pohod v okolici doma Planinka. Potem smo imeli zajtrk, po zajtrku pa smo odšli nekateri v adrenalinski park, nekateri so postavljali bivake, tretja skupina pa je odšla do Framskega slapu. Potem smo imeli kosilo in po kosilu smo odšli na igrišče, kjer smo igrali nogomet. Popoldne smo imeli 7.D naravoslovje. Pogovarjali smo se o lišajih in glivah. Druga tema je bila o onesnaževanju okolja. 7. b razred je odšel na pohod, do smučišča na Pohorju. Zvečer smo imeli prireditev Pohorje ima talent. Po nastopu smo gledali film. Po končanem filmu smo odšli spat. Jutri se vračamo domov.

Sreda: 19.10 2022

Danes smo se zbudili in si zbistrili misli z jutranjim tekom in gimnastičnimi vajami. Po telovadbi smo imeli zajtrk. Po zajtrku je sledilo delo po skupinah. Ena skupina je šla peš k gorskemu potočku, druga skupina je imela preživetje v naravi, tretja skupina pa je šla v pustolovski park. Po eni uri in pol dejavnosti smo imeli malico. Po malici je sledila miselna igra štrbunk, nekateri so gradili bivake. Sledilo je okusno kosilo. Po kosilu smo 7. b igrali bejžbol, 7. d razred pa je imel  orientacijski tek. Po dejavnostih smo imeli do večerje prosti čas. V tem času smo igrali nogomet. Potem je sledila večerja, po večerji smo igrali igre s kartami in gledali film.

Torek: 18.10.2022

Dan smo začeli z jutranjim sprehodom v okolici doma in odličnim zajtrkom. Po kratkem premoru smo odšli na raznorazne dejavnosti: gorski potoček, adrenalinski park in preživetje v naravi, kjer smo izdelovali bivake. Po dejavnostih smo se okrepčali z malico in po malici nadaljevali z Miselnimi igrami in metanjem frisbija. Sledilo je slastno kosilo. Po popoldanskem počitku so sledile dejavnosti, 7. b razred je imel orientacijski tek. 7. d razred se je seznanil z igro bejžbol. Dan smo zaključili z večerjo in nočnim pohodom ter opazovanjem zvezd.

Ponedeljek: 17.10.2022

Zjutraj smo se odpravili v šolo v naravi na Pohorje. Po daljši vožnji smo se okrepčali na dvorišču doma Planinka. Po malici smo se nastanili v sobe. Po krajši pavzi smo imeli 7. b razred učne urice naravoslovja. Pogovarjali smo se o onesnaževanju, segrevanju in lišajih. Odpravili smo se raziskovati lišaje v okolici doma Planinka. 7. D razred je odšel na sprehod po pohorskih gozdovih do smučišča na Pohorju. Večer smo zaključili z družabnimi igrami in ogledom prve polovice filma Pele.

Učenci sedmih razredov so uspešno prispeli v CŠOD Planinka!