Mednarodna likovna nagrada v poljskem Torunu

Torun je staro srednjeveško mesto v severni Poljski ob reki Visli ter hkrati eno najlepših evropskih mest z izredno bogato in lepo ohranjeno arhitekturo v gotskem slogu. Uvrščeno je tudi na Unescov seznam kulturne dediščine.

Sredi mestnega trga se nahaja Okrajni muzej, ki je eden najstarejših in največjih muzejev na Poljskem. Letos je že 43 krat zapored razpisal mednarodni likovni natečaj na temo ”Moja avantura v Muzeju”. Na razpis je prispelo nekaj tisoč likovnih del iz vsega sveta. Devetčlanska strokovna žirija je imela veliko dela, da je za razstavo v muzeju izbrala najkvalitetnejša med njimi, tistim najboljšim pa podelila nagrade. Na omenjenem razpisu so sodelovali tudi učenci  naše šole. Kar 12 jih je bilo izbranih za razstavo v muzeju, osmošolka Auri Čučnik pa je dobila prvo nagrado v svoji kategoriji in povabilo na gala prireditev s podelitvijo nagrad in otvoritvijo razstave. Dogodek se je odvijal 16 . septembra, udeležili sta se ga nagrajena učenka in mentorica Maja Zajc Sobočan.

Nagrado za svoje mentorsko delo je prejelo 10 profesorjev likovne umetnosti, med njimi tudi mentorica Maja Zajc Sobočan.