MATERINSKI DAN

V petek, 25.3., smo se pevci OPZ PŠ Zalog z zborovodkinjo Irma Močnik podali na lep praznični nastop v Dom Taber. Pozdravilo nas je toplo sonce in kopica nasmejanih obrazov tamkajšnjih stanovalcev in zaposlenih. Že kar nekaj časa prej so prišli na dvorišče in na balkone, kjer so se prijetno pogreli in pomenkovali. 

Otroci so jim zapeli nekaj pomladnih pesmi, nekaj pesmi za mamice in očke, nekaj starih ljudskih in tudi dve modernejši popevki. Razveselilo nas je, ko smo slišali, da so se nam pri petju pridružili tudi njihovi ubrani glasovi in nekajkrat smo zazveneli tudi v dvoglasju. Preden smo z zaljubljeno in s plesno pesmijo zaključili, so otroci stanovalcem podarili lično izdelane srčke in rožice iz dasmase s čipko, ki naj jih spominjajo na naše srečanje ter jim vlivajo veselja in ljubezni še za naprej.

Zaposleni so nas gostoljubno pogostili in se nam zahvalili s krasnim ročnim izdelkom tamkajšnjih varovancev.

Res smo se prijetno počutili v Domu Taber in z lepo pesmijo polepšali dan tako sebi, kot vsem v domu. Srečanja mladih s starejšimi pa pripomorejo tudi k boljšim medgeneracijskim stikom, povečanju medčloveške občutljivosti in pozornosti do sočloveka ter sprejemanju življenja v vseh oblikah, saj je materinski dan praznik življenja, ki se vedno nova rojeva. 

Hvala vsem, ki ste s prevozom, snemanjem in obiskom pomagali  in ta dogodek naredili lep in nepozaben!

Irma Močnik