Jesenske počitnice

Lubi Slovenci, je nekoč zapisal Trubar.

V dneh, ki prihajajo, praznujemo dva pomembna praznika. 31. oktobra je to dan reformacije, praznik, ki je velikokrat pozabljen s strani mlajših. Po navadi ga zamenjujete z nočjo čarovnic. Ta je seveda veliko zabavnejša, krasimo, rezljamo buče, se šemimo v čarovnice, pošasti. S tem ni nič narobe. Lepo je, če se zabavamo.

Obenem pa nikoli ne pozabite na obdobje reformacije, ki nam je Slovencem dalo prve slovenske knjige, zavest, da smo veličasten narod, ki je zmožen zapisovati zgodbe, dokumente in spomine. S knjigo smo se uvrstili med tiste, ki lahko delijo znanje. Dokazali smo, da smo narod, ki je sposoben zapisati v svojem jeziku knjigo knjig. Trubar je prvi poimenoval naš narod Slovenci. V reformaciji so se zgodile velikanske spremembe, ki še danes določajo svet.

Drugi praznik v teh počitnicah je dan spomina na mrtve, na tiste, ki so nam bili blizu in jih pogrešamo. To so ljudje, brez katerih tudi nas danes ne bi bilo. Čeprav so v naših mislih tudi druge dni pa je to dan, ki je namenjen temu, da se družno odpravimo na grobove in namenimo misel kakšni skupni zgodbi, ki smo jo doživeli skupaj.

Trubar je dejal lubi Slovenci, jaz bom dejal lubi učenci!

Vaše prve počitnice v tem šolskem letu so pred vrati, za prvi razred sploh prve počitnice v osnovni šoli! 10 dni počitka, malo daljšega spanja, druženja z domačimi in malce odklopa od šolskih obveznosti.

2. novembra se spet vidimo, potem bomo pa tako ali tako že odštevali dneve do najbolj čarobnega meseca v letu!

Za vami je že petina šolskega leta. Bravo!

Želim vam super počitnice in veliko prijetnih trenutkov. Zaslužili ste si jih.

Dragi učitelji, vsi zaposleni, učenci in starši!

Hvala, ker ste! Hvala da skupaj delamo to šolo prijetno.