KULTURNI DAN – Jurčičevo leto

Letošnje leto je posvečeno slovenskemu pisatelju Josipu Jurčiču, saj praznujemo kar nekaj obletnic, med drugim 140-letnico smrti, 160-letnico izida Pripovedke o beli kači, ki predstavlja njegovo prvo objavljeno delo, 150-letnico nastopa uredniške službe pri časniku Slovenski narod ter 140-letnico začetka izhajanja literarne revije Ljubljanski zvon, ki jo je Jurčič zasnoval skupaj s slovenskimi pisateljskimi velikani Tavčarjem, Levcem in Kersnikom.

V duhu Jurčičeve humoreske Kozlovska sodba v Višnji Gori smo pripravili kulturni dan z raznolikimi delavnicami. Učenci so izdelovali strip, časopis, družabno igro in pripravili lutkovno prestavo, za katero so sami izdelali lutke.

Zbrali smo nekaj utrinkov kulturnega dne.

KD JURČIČEVO LETO (Sara Ciperle, 7.a)

Kulturni dan na temo Jurčičeve Kozlovske sodbe v Višnji Gori smo imeli učenci sedmih razredov v petek, 18. 6. 2021. Zbrali smo se v matičnih učilnicah in se pogovorili o Jurčiču. Sledil je posnetek Kozlovske sodbe, ki smo ga morali spremeniti v družabno igro, dramsko igro ali novicp. Pri delu nam je bila vsa ustvarjalnost prepuščena. Učiteljice so si izdelke ogledale in bile presenečeno navdušene. Tudi nam učencem je bilo v veselje ustvarjati in se še kaj novega naučiti o Josipu Jurčiču.