KULTURNI DAN – VSE GRE ZA MED

Učenci 1. e razreda smo izvedli kulturni dan Vse gre za med. Pogovarjali smo se o čebelah v našem okolju in poskusili med. Razmišljali smo tudi o tem, kakšno bi bilo življenje brez čebel. Vsak učenec je posejal svojo rožo, za katero bo skrbel. Na koncu smo zaplesali ples Zum zum zum in se posladkali z medenjaki. Pogledali smo si tudi risanko o čebelici Maji in prižgali svečke, ki nam jih je naredil gospod Franci Strupi.

Vanja Sodnik Petrič

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov.


SVETOVNI DAN ČEBEL V PB

V četrtek, 20. 5. 2021 smo v PB obeležili 4. svetovni dan čebel.

Učence 1. in 2. razredov PB je obiskal čebelar g. Franci Strupi. Predstavil jim je delo čebelarja, zgodovino čebelarstva na Slovenskem in pokazal postopek izdelovanja sveč iz čebeljega voska. Učenci so s pomočjo učiteljev izdelali vsak svojo svečko. V tretjih razredih PB sta učenca 8. b  predstavila delo čebelarskega krožka, ki že vrsto let deluje na naši šoli.  Pomen čebel smo spoznavali tudi z ogledom poučnih oddaj in likovnim ustvarjanjem. Na podružnični šoli nam je učenec tretjega razreda predstavil svojo čebelarsko obleko in poznavanje čebelarskega dela.

Spoznali smo veliko novih stvari, veselimo se opazovanja čebel v naravi. Boštjan Lebar, Urška Močnik


KULTURNI DAN – VSE GRE ZA MED

Kulturni dan smo posvetili čebelicam in tudi mi smo pridno kot čebelice ustvarjali. Ogledali smo si posnetke čebelarjev. Izdelali smo razredni čebelnjak. Vsak učenec je poslikal panjsko končnico in oblikoval čebelico iz papirja. Učiteljica v pokoju nam je prinesla semena medovitih rastlin, ki smo jih posadili v posode. Ko bodo vzklile in dovolj zrasle, jih bomo posadili v naš vrt. Upamo, da jih bodo čebelice pridno obletavale. Ob glasbi smo zaplesali kot čebelice. V tem tednu smo na šolskem igrišču naslikali s kredami čebelnjak, ob čebelnjaku cvetočo češnjo in čebelice, ki letajo s cveta na cvet.

Učenci 2. e razreda