Učenci 5.c poustvariti znano tuje ali slovensko umetniško delo

V času šolanja na daljavo so naši učenci petih razredov kljub omejitvam pri predmetu likovne umetnosti ustvarjali odlične izdelke. Izdelali so izjemno kreativne izdelke, ki so postali navdih za številne učence, tudi drugih šol po Sloveniji.

Učence in starše smo povabili k sodelovanju v ustvarjalnem likovnem izzivu, katerega cilj je bil poustvariti znano tuje ali slovensko umetniško delo. Izziv smo izvedli že v lanskem šolskem letu 2019/21 (v maju) in ga zaradi uspeha ponovili tudi v letošnjem šolskem letu v novembru. V tem času smo prejeli kar nekaj zanimivih in dobrih poustvaritev, ki si jih lahko ogledate spodaj preko povezave do virtualne galerije. 

Učenci so lahko ustvarjali v poljubni tehniki in razpolagali s poljubnim materialom. Nekateri so se izziva lotili sami, drugi s pomočjo enega ali več družinskih članov. Po poročanju učencev so se med poustvarjanjem likovnih del zelo zabavali.

Vsem mladim ustvarjalcem čestitke za izjemne izdelke pri likovni nalogi! Ogledate si jih pa lahko tudi vi s sprehodom po virtualni galeriji: https://www.artsteps.com/embed/5fc806d2d61e55372e3df705/560/315

5.c in razredničarka Mia Žagar Nardin