Zimski koncert OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem

Kot že nekaj let, so učenci OŠ Davorina Jenka, skupaj s svojimi mentoricami, svojim domačim in vsem občanom v petek, 13.12. 2019, v KH Ignacija Borštnika pripravili Zimski koncert.

Čaroben decembrski večer so z lučkami v rokah pričeli najmlajši pevci Pevske pripravnice in OPZ iz matične in podružnične šole. S starimi in novimi, umetnimi in ljudskimi pesmimi o svetlobi in pogumu, modrosti, zimi in Miklavžu, so povezali Lucijino luč z lučjo znanja, o kateri je pel Vodnik, čigar leto se je izteklo. Plesalci šolske folklorne skupine so nam hudomušno in doživeto predstavili pevsko ter plesno izročilo Prekmurja in Rezije. Ni manjkala tudi ekološka pesem, s katero smo naznanili tudi letošnjo redečo nit dejavnosti v šoli – »Vse gre za med« (v smislu ekonomične izrabe dobrin in odpadkov ter zdravega načina življenja).

Program je nadaljeval šolski MPZ s pesmimi šestih narodov, ki sodelujejo v mednarodnem projektu izmenjave učencev Erasmus+, dvema božičnima in izraelsko pesmijo, ki vabi k povezovanju. Učenci tujih jezikov so s pesmijo, glasbili in plesom predstavili irsko kolednico, likovniki pa so z zanimivo projekcijo prikazali najlepše stvaritve in pomembne dosežke preteklega leta na likovnem področju.

Koncert so h koncu pripeljali veličastni zvoki novoustanovljenega šolskega orkestra, ki je z ogrel srca in roke navdušenega občinstva. Piko na i pa je z vedno energičnim vzdušjem dodal vsem poznani šolski D’best bend, ki se je ob tej priložnosti preimenoval v »Full house«.

Mentorice nastopajočih in drugi sodelujoči učitelji (P. Fajdiga, Š. Srečnik, P. Kogovšek, M. Z. Sobočan, N. Polončič, I. Močnik, D. B. Močnik, N. Hlade), smo bili veseli dobrega medsebojnega sodelovanja, lepih otroških umetniških dosežkov in že premajhne dvorane. Zadovoljne starše in nastopajoče je nagovoril tudi ravnatelj g. Boštjan Mohorič ter vsem zaželel lepe praznike ter vsega dobrega v novem letu. Eden od očetov je ob izhodu izjavil: »Strauss, Vivaldi, Rock’nroll – to j’ta bol’!«

Koordinatorica koncerta Irma Močnik