Obisk zavetišča Mačji dol in donacija mačje hrane, ki smo jo zbirali v oktobru

V četrtek, 14. 11. 2019,  smo se odpeljali proti Škofji Loki s polnimi vrečami dobrot za mucke. Take prav posebne male kosmate kepice, ki jih nekoč nekdo ni želel ob sebi in jih je zavrgel. Ja, nekoč jim prav zares ni bilo preveč lepo na svetu. No, kako pa bi se počutili mi, če nas prav nihče ne bi maral in bi se nas hotel čim prej znebiti?

Sedaj jim je mnogo bolje, saj imajo streho nad glavo, so na toplem, imajo dovolj hrane in veliko igrač. Predvsem pa imajo Moniko, skrbno, vestno in prijazno osebo, ki neumorno skrbi zanje in jim posveča veliko svoje pozornosti.

Tudi mi smo se za kratek čas, a z velikim veseljem družili z mucki iz zavetišča.

Gospa Monika nam je razložila, kako pomembno je odgovorno skrbeti za male živalce, predvsem kadar potrebujejo veterinarsko oskrbo zaradi bolezni ali drugih težav. Priporočena je sterilizacija oz. kastracija, cepljenje, zaščita proti zajedavcem…

Zavetišče Mačji dol je zelo lep urejeno. Tako estetsko in funkcionalno hkrati, da bo v soboto predstavljeno v oddaji Ambienti na prvem programu RTV Slovenija. Tudi kot primer dobre prakse.

Učenci z učiteljico Majo Zajc Sobočan