Miklavžev sejem 2019

V torek, 3. 12. 2019, je na naši šoli potekal tehniški dan, na katerem smo izdelovali izdelke za že tradicionalni Miklavžev sejem. Ta je potekal že isti dan zvečer. Večina učencev je bila že od začetka zelo zagreta za izdelovanje, saj je denar s sejma namenjen šolskemu skladu.

S pričetkom tehniškega dneva ob 8:20 se je delovni dan začel. Učenci smo najprej pripravili učilnice, nato pa začeli z izdelovanjem razno raznih izdelkov. V primerjavi s prejšnjimi leti so bili izdelki še bolj raznoliki in izvirni. Nekateri razredi so se seveda osredotočili na izdelovanje tradicionalnih voščilnic in obeskov, drugi na tehnično zahtevnejše umetnine (predvsem lesene izdelke in venčke), tretji na pripravo prigrizkov in slaščic, nekateri pa celo na izdelke, ki zahtevajo bogato znanje na kemičnem področju.

Vsi prisotni na tehniškem dnevu so bili večinoma odlično razpoloženi, veselili so se »prostega« šolskega dne, druženja s prijatelji in učenja novih načinov izdelovanja. Pa tudi dan je bil zaradi le petih ur pouka nekoliko krajši.

Ob koncu pouka so potekale še zadnje priprave za Miklavžev sejem, ki se je začel ob 17-ih popoldne. Vsi razredi so na hodniku ponosno pokazali in prodajali svoje umetnine. Večina učencev se sejma udeleži vsako leto in s seboj z veseljem pripelje še družino in druge znance, ki so nad sejmom vsako leto bolj navdušeni. Vsem darovalcem se iskreno zahvaljujemo.

Ana Gregorc, 9.a