ŠOLA ZA STARŠE – VABILO NA 1. PREDAVANJE

PRIJAVNICA NA PREDAVANJE

VABILO NA 1. PREDAVANJE, ki bo

6. 10. 2022 od 18:30 do 20:00

Dr. Andreja Poljanec: Kako pomagati otroku premagati stisko pred ocenjevanji znanja  – starši in učitelji z roko v roki

Neprijetni občutki so ob preverjanju znanja in spretnosti naravni. Gre za izpostavljenost in strah pred morebitnim neuspehom. Določena stopnja stresa je pri tem celo potrebna; pomaga nam, da smo bolje zbrani in osredotočeni. Preverjanja, nastopi in različna dokazovanja uspeha so del razvoja, ki jih lahko vzamemo kot življenjski trening. Prek njih otrok razvija svoj potencial.

Problem nastopi, ko je stiska tako velika, da se ji otrok hoče izogniti. To je poseben izziv za starše: kako otroka razumeti, kako ga podpreti, koliko mu priti nasproti, do katere mere mu pomagati … vse to pa so vprašanja, s katerimi se ob istih otrocih srečujejo tudi učitelji.

Česa se iz otroških strahov naučimo starši, česa učitelji in česa otroci?

Odgovore bomo iskali z dr. Andrejo Poljanec, psihologinjo in družinsko terapevtko, mamico petih otrok.

Toplo vabljeni!

Doc. dr. Andreja Poljanec, univ.dipl.psih., spec. zakonske in družinske terapije, supervizorka. Je docentka za področje psihologije na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani. Predava predvsem staršem, vzgojiteljem, učiteljem, pedagogom, socialnim delavcem, zdravstvenemu osebju, prostovoljcem, ter vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z ljudmi. S sodelavci je leta 2012 ustanovila zavod Študijsko-raziskovalni center za družino, kjer je strokovna vodja.