Humanitarna akcija – za Ukrajino

V četrtek, 14. 4. 2022, smo zbran material za Ukrajino odpeljali na Karitas Cerklje na Gorenjskem.

Iskrena hvala vsem za darovano hrano in higienske pripomočke. Nekateri ste dodali tudi sladka presenečanja, verjamemo, da jih bodo otroci veseli. Z akcijo nadaljujemo v naslednjem tednu, ko bomo v četrtek, 21. 4. 2022, zbran material odpeljali na Karitas.

NAJLEPŠA HVALA, DA STE SRČNO PRISTOPILI K AKCIJI .

»Bodi prijazen in dober, kadarkoli je to mogoče. In vedno je mogoče.« (Dalai Lama)


Dragi dijaki, starši in zaposleni na šoli!

Naša šola bo v sodelovanju z  Župnijska karitas Cerklje  v prihodnjem tednu organizirala zbiralno akcijo za pomoč Ukrajincem.

Akcija bo potekala od ponedeljka, 11.04.2022 po razredih.

Med najbolj nujnimi potrebščinami, ki jih primanjkuje v državi, so zdravila in medicinski pripomočki (gaze, kompleti prve pomoči, Esmarchova preveza (tourniquet), plenice, protibolečinske tablete, razkužila za rane), hrana (konzervirana hrana, juhe iz vrečke, otroška hrana in hrana za dojenčke, čaj, instant kava, oreščki).

Darujete lahko tudi:  

  • Suho hrano:  konzerve, narezek, otroška hrana, testenine, mleko ipd.
  • Higienske pripomočke:  pralni prašek, milo in šampon za osebno nego, zobne paste in ščetke, ženski vložki, robčke in plenice ipd.
  • Kompleti za prvo pomoč (lahko tudi prva pomoč iz osebnih avtomobilov, ki ji je rok potekel).

Zbrane izdelke se bo namenilo za pomoč prebivalcem v Ukrajini, ukrajinskim beguncem v večjih zbirnih centrih v sosednjih državah in tudi za tiste, ki so ali še bodo nameščeni v Sloveniji, kar bo odvisno od potreb in logističnih možnosti.

Hvala za vašo pripravljenost pomagati!