Podaljšanje jesenskih počitnic – obvestilo za učence in starše

Drage učenke, dragi učenci,

tokrat vam sporočam novico, s katero ste verjetno že seznanjeni, jesenske počitnice so podaljšane.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport R Slovenije je skladno s pristojnostmi izdala sklep, s katerim je določila, da se zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi in preprečevanja prenosa okužb, jesenske počitnice podaljšajo do 6. 11. 2020. Kako bo pouk potekal po podaljšanem tednu počitnic, vas bomo obvestili takoj, ko bomo prejeli usmeritve s strani ministrstva za šolstvo. Na kakšen način bomo teh pet dni nadomestili, boste še obveščeni, ministrica pa nam je danes na novinarski konferenci povedala, da se šolsko leto ne bo podaljševalo.

Čas, ki ga boste preživeli doma, namenite ponavljanju učne snovi, branju, pobrskajte v spletni učilnici, če vam bodo kakšen namig posredovali vaši učitelji, napišite prispevek za šolsko spletno stran, šolski časopis ali pa spodbudno pismo za stanovalce doma Taber. Prispevke pošljite svojemu razredniku – razredničarki. Nasvete za preživljanje podaljšanih počitnic boste našli tudi na šolski spletni strani.- predlagam, da to pripravijo svetovalne delavke, vsak dan kakšen prispevek.

Na televiziji Slovenija si lahko vsak da dopoldne ogledate izobraževalno oddajo Infodrom.

Svetujem vam, da si za vsak dan naredite urnik dela, kjer si razporedite čas dela za šolo, čas za branje, čas za gibanje, čas za pomoč staršem, prosti čas …

Res vas še posebej opozarjam, ne pozabite na gibanje.

Spoštovani starši,

ministrica za izobraževanje, znanost in šport R Slovenije je skladno s pristojnostmi izdala sklep, s katerim je določila, da se zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi in preprečevanja prenosa okužb, jesenske počitnice podaljšajo do 6. 11. 2020. Kako bo pouk potekal po podaljšanem tednu počitnic, vas bomo obvestili takoj, ko bomo prejeli usmeritve s strani ministrstva za šolstvo. Na kakšen način bomo teh pet dni nadomestili, boste še obveščeni, ministrica pa nam je danes na novinarski konferenci povedala, da se šolsko leto ne bo podaljševalo.

Šola bo v tem tednu zaprta.

Ostanite doma, pazite na svoje zdravje. Lepo pozdravljeni.

mag. Boštjan Mohorič
ravnatelj

Cerklje na Gorenjskem, 30. 10. 2020