25. februar – 2. marec 2019

Tečaj

V Firencah sem se udeležila seminarja z naslovom Web Solutions fort the Classroom v organizaciji ustanove Europass. Omenjena ustanova ponuja širok nabor seminarjev z raličnimi tematikami, ki se jih lahko udeležijo učitelji v okviru Erasmus+ projektov. Seminar je bil namenjen učiteljem, ki želijo osvojiti osnove in nadgrajevati svoje znanje uporabe IKT pri pouku.

Seminar se osredotoča na spletne rešitve, kot so Edmodo, Trello, Googlovo izobraževalno orodje, spletni kvizi in druge aplikacije.

Cilj seminarja je bil, da se poučimo o avdiovizualnih platformah, kako olajšati iskanje, ustvariti sezname predvajanja o različnih temah, deliti in vdelati videoposnetke in sezname predvajanja, katere spletne platforme so primerne za komunikacijo in izmenjavo, kako upravljati virtualne učilnice, kako pošiljati naloge, kako iskati in souporabljati uporabne materiale, kako komunicirati z učenci in starši; kako se Google Drive in Google Apps uporabljata kot izobraževalni vir in kako motivirati učence s pomočjo resnih digitalnih iger in spletnih kvizov.

V petih dneh seminarja smo delali individualno ali v dvojicah ter skupinsko. Predavatelj nam je predstavil novo spletno orodje, nato smo se ga slušatelji učili uporabljati. Nato je potekal pogovor o tem, kdaj, pri katerih temah bi se določeno orodje lahko uporabljalo. Veliko smo se pogovarjali tudi o pozitivnih in negativnih plateh uporabe spletnih rešitev pri pouku.

Firence

Firence so glavno mesto italijanske pokrajine Toskane. Slovijo kot no najbolj znanih in najlepših mest na svetu, slavo pa jim prinašajo predvsem čudoviti umetniški izdelki iz obdobja renesanse in kasnejših časov, ki so jih polne mestne galerije in ulice.

Mnogi pomembni avtorji, umetniki, raziskovalci so živeli in delovali v Firencah: Dante Alighieri, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Donatello, Brunelleschi, Machiavelli, Galileo Galilei, Amerigo Vespucci in drugi.

Firence veljajo za rojstno mesto renesanse in zato gostijo nekaj najboljših muzejev in umetniških galerij na svetu.

Vida Snedec Gerkman