Miklavžev sejem v šoli pod Krvavcem

V petek, 1. decembra 2023, je bil na šoli izpeljan tradicionalni Miklavžev sejem, ki se ga učenke in učenci vsako leto veselimo. Isti dan smo imeli tudi tehnični dan, kjer smo prve ure pripravljali in krasili izdelke ter pripravljali stojnico, na koncu pa smo si vzeli tudi čas za okrasitev svojih učilnic.

Vsak razred je prvo uro vstopil v svojo matično učilnico, kjer se je s svojimi sošolci pripravil na izdelavo izdelkov. Izdelki so bili zelo raznoliki. Od izdelkov iz lesa, do piškotov, raznih svečnikov, adventnih vencev, manjkali pa niso tudi raznovrstni izdelki za nego kože, na primer vazelini, različna mila ter kakšen losjon. Vsak je naredil tudi nekaj voščilnic z različnimi motivi.

Nato smo s skupnimi močmi učilnico poživili z božičnim duhom. Na okna smo prilepili snežinke, na kakšno polico napeljali lučke, potem pa smo skupaj skrbno izbrali cene izdelkov. Pred koncem je nekaj učencev na hodniku pripravilo stojnico za prodajo. Prinesli smo tudi plakat, ki je z napisom vabil k ogledu stojnice.

Ob četrti uri popoldne so se na stojnicah zbrali prodajalci. Pripravili so izdelke, popravili kakšen detajl ter se dokončno pripravili na prodajo. Čeprav je bilo uradno odprtje sejma ob 16.30, so najbolj neučakani obiskovalci začeli prihajati že prej. Obiskovalci so bili po večini učenci naše šole ter njihovi starši in bližnji sorodniki, ki so lahko ustvarili spomine tudi v različnih foto kotičkih. Učenci z naše sicer menijo, da je bila udeleženost ljudi na sejmu manjša kot prejšnja leta, a po stojnicah smo v večini skoraj vse prodali. Za glasbeni vložek in nasmehe na obrazih pa je poskrbela folklorna skupina iz Cerkelj.

 Maja Ambrož, 7. d