STARA IGRAČA ZA NOVO VESELJE

V okviru Unesca smo se letos odločili, da izpeljemo projekt Stara igrača za novo veselje. Otroci imajo radi igrače. Se jih pa tudi hitro naveličajo. Zato se nam je ta projekt zdel dobra ideja. Otroci so v začetku tedna prinesli vsak eno STARO igračo ali igro, ki je ne potrebujejo več, ki zanje ni več zanimiva. Igrače smo zbrali in jih v petek, 3.2.2023 postavili za izmenjavo. V Cerkljah so bile igrače kot v izložbi – na policah pred jedilnico. Bile so prava paša za oči. Učenci 1. razredov so prišli do polic, si igrače ogledali in si eno izbrali. Pa so dobili NOVO veselje! V Zalogu so v projektu sodelovali učenci 1. razreda in otroci starejše skupine vrtca. Igrače so si ogledali na mizah zgoraj v avli in si prav tako vsak eno izbrali.

Otrokom smo s tem projektom želeli pokazati, da je pomembna trajnost (stare igrače), sodelovanje in dogovarjanje (ko sta dva želela isto igračo), da človeka obogati pričakovanje dogodka in razveseli nekaj, kar je uporabljal že nekdo drug.

Po izmenjavi igrač so imeli otroci čas, da so se s staro-novimi igračami tudi poigrali in se družili med seboj ob igranju družabnih iger.

Zapisala: Martina Burja