ZIMSKI KONCERT

V petek, 20.1. 2023, so učenci OŠ Davorina Jenka z veseljem nastopili pred polno dvorano v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika na tradicionalnem zimskem koncertu. Od zadnjega tovrstnega koncerta je namreč  dobri dve leti, saj nam je tetka Korona kar naprej preprečevala vaje, druženje, ples in petje.

Na koncertu so prvi obiskovalce s pesmijo in lučkami pozdravili pevci vseh štirih prvih razredov iz Cerkelj in Zaloga, ki obiskujejo Pevsko pripravnico. Na njihovem prvem osnovnošolskem nastopu so zapeli nekaj zimskih in prazničnih pesmi, ki so jih pripravili z zborovodkinjo Irmo Močnik, spremljal pa je pianist Gašper Jereb.

Na cerkljanski šoli že nekaj let deluje skupinica iskrivih, jezikavih in domišljije polnih deklet, ki pod vodstvom učiteljice Irene Jerovšek Vogrinc svoje improvizatorske sposobnosti pilijo v okviru interesne dejavnosti IMPRO. Na koncertu so si devetošolke besedilo naključno izžrebanih oseb in situacij sproti izmišljevale in odigrale dva komična prizora.

Zimski koncert je popestril nastop Otroške folklorne skupine z aktualnim naslovom Pejmo se sankat, ki sta ga pripravili učiteljici Petra Fajdiga in Špela Srečnik.

Dekleta Mladinskega pevskega zbora (6. in 7. razred) so pod vodstvom nove učiteljice glasbe in zborovodkinje Neže Križnar Ristič na koncertu doživeto zapele nekaj skladb iz zakladnice slovenskih in  svetovnih božičnih ter filmskih uspešnic.

Najštevilčnejša  zasedba  koncertu  so bili  pevke in pevci od 2. do 5. razreda, ki sestavljajo 59-članski Otroški pevski zbor cerkljanske in zaloške šole. Pripravili so nam šopek raznovrstnih pesmi. Pianistu Gašperju so  se tokrat pridružili še bobnarja Ožbej in Jani, kitarist Nace ter mlade solistke in mali tolkalci.

Koncert se je zaključil z željo, da bi vojne po svetu prenehale, da bi vsi ljudje lahko živeli v miru in razumevanju, zdravju in zadovoljstvu. Da bi nas veselje nad življenjem povezovalo in navdihovalo.

Irma Močnik