OLIMPIJSKI ŠPORTNI DAN

Skupaj s Športno zvezo Kranj – Regijsko pisarno OKS-ZŠZ Kranj smo se odločili, da bomo izvedli olimpijski športni dan. S športnimi dejavnostmi smo obeležili ta poseben olimpijski dan na Podružnični šoli Zalog v četrtek, 23. junija.

Olimpijski dan poziva, da je potrebno vzdrževati aktiven življenjski slog ter živeti olimpijske vrednote: ODLIČNOST, PRIJATELJSTVO in SPOŠTOVANJE. Učenci so izdelali plakate z olimpijskimi krogi ter slovenske, evropske in občinske zastave. Zapisali so olimpijsko zaprisego. Obiskala sta nas olimpijca Tadeja Brankovič in Darko Đurić ter otrokom predstavila trdo delo od osnovnošolskih klopi do olimpijskih tekmovanj. Učenci so sodelovali v kvizu in si priborili nagrade. Sledila je olimpijska himna in tek prijateljstva, spoštovanja in sodelovanja med mlajšimi in starejšimi otroki. Na koncu smo se fotografirali z gostoma.

Župan Franc Čebulj se je opravičil, ker se zaradi službenih obveznosti ni mogel udeležiti Olimpijskega dne v Zalogu. Vsem mladim pa je toplo priporočal, da svoj prosti čas namenijo športnim dejavnostim, saj še kako drži rek »zdrav duh v zdravem telesu«.

Zapisala: Bernarda Melinc                                        Zalog, 23.9. 2022