MLADE OČI V PESMIH POMLADI

MLADE OČI V PESMIH POMLADI

Na literarnem tečaju Mlade oči v pesmih pomladi za najboljšo pesem s temo prijateljstva, ljubezni ali pomladi sta sodelovali dve učenki, ki obiskujeta krožek Kreativno pisanje. Izmed 70 prispelih pesmi v kategoriji zadnje triade OŠ je bila med pet najboljših izbrana tudi pesem naše učenke Auri Čučnik.

V četrtek, 5. 5. 2022, smo se z učenkami Kreativnega pisanja udeležile zaključne prireditve omenjenega natečaja v vili Vipolže v Goriških Brdih. Ob tej priložnosti smo naredile še kratek izlet po okoliških krajih ter obiskale cerkev na Sveti gori in se razgledale po Brdih z razglednega stolpa Gonjače. Domov smo se vrnile v večernih urah, vesele in utrujene.

IZLET V GORIŠKA BRDA

V četrtek, 5. 5., smo se učenke, ki obiskujemo krožek Kreativno pisanje, v spremstvu učiteljice Patricije Gabrovšek, odpravile v Goriška brda. Prvi postanek smo naredile na Sveti gori, kjer smo si ogledale cerkev in izvedele nekaj o zgodovini tega svetišča. Nato pa smo pot nadaljevale proti razglednemu stolpu Gonjače. Tam smo imele krajši postanek za malico. Učiteljica nam je povedala nekaj o Alojzu Gradniku in nam prebrala tri njegove pesmi. Tudi večer je bil literarno obarvan. Preživele smo ga v vili Vipolže. Ob zaključku UNESCO projekta Mlade oči v pesmih pomladi, pri katerem sva sodelovali tudi dve učenki naše šole, so se nam pevsko predstavili učenci OŠ Alojza Gradnika Dobrovo. Vsi nagrajenci natečaja pa so se predstavili s svojo zmagovalno pesmijo in nam pričarali lepo vzdušje. Temu je sledil pogovor z mlado in vsestransko briško umetnico Gajo Velušček, ki navdušuje s svojimi likovnimi in literarnimi umetninami. Za konec pa so nagrajenci prejeli svoje zaslužene nagrade. Bilo je res nepozabno! Veliko smo videle in doživele.

Živa Pangerc, 9. c