SPODBUJAJMO PRIJATELJSTVO

Na šoli smo z nekaterimi razredi sodelovali pri projektu »Spodbujajmo prijateljstvo«. Ta je del širšega programa Šole sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Organizator tega projekta je Sobivanje – društvo za trajnostni razvoj, projekt pa podpirata tudi družba BTC, kot glavni partner in Zavarovalnica Triglav.

Namen projekta je bil spodbujati učence k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih odnosov z vrstniki. Prijateljstvo je poseben odnos med ljudmi, ki se med seboj zelo dobro razumejo. Pomagajo ti, ko imaš težave, lahko se zaneseš nanje kot tudi oni nate. S prijatelji preživimo veliko lepih trenutkov, ki jih nikoli ne pozabimo. Prijateljstvo pa je tudi vrednota, ki je razen družine, med najpomembnejšimi v življenju. Zelo se moramo potruditi najti prave prijatelje v življenju, ker namreč obstajajo tudi takšni ljudje, ki samo izkoriščajo druge osebe.

Učenci so svoja ustvarjanja in razmišljanja o prijateljih in vsem kar je v zvezi z njimi pomembno, predstavili na plakatih. Ogledate si jih lahko na spodnjih fotografijah.

Vida Gerkman Snedec, Lucija Gregorc, Urška Močnik, Mia Nardin Žagar, Maša Prelogar, Katja Sodnik, Tatjana Škrab Grašič, Andreja Žnidar