Zimska šola v naravi za učenke in učence 6. razredov

Takoj po počitnicah, smo se v ponedeljek, 28.2. učenke in učenci 6. razredov odpravili v zimsko šolo v naravi v Cerkno. Pot nas je iz Cerkelj peljala mimo Kranja in Škofje Loke proti Hotavljam in naprej na Smučarski center Cerkno. Tam smo se preobuli v smučarske čevlje, si nataknili smuči in se podali novim dogodivščinam na proti. Učitelji so smučarje razdelili v 7 skupin od popolnih začetnikov do tistih, ki smo smučanje že obvladali. Nekaj učenk in učencev pa se je učilo teči na smučeh. Po napornem dnevu smo se odpravili v hotel, kjer smo se razpakirali, odpravili na večerjo ter dva razreda v bazen, dva pa na predavanje o Cerkljanskem.

V torek, 1.3., smo se takoj po zajtrku odpravili na smučišče, kjer smo se pridno učili smučati, teči ter sankati. S smučišča smo se odpravili nekoliko prej, saj smo si v Cerknem ogledali Laufarijo ter obsodbo Pusta na glavnem trgu v Cerknem. Ko je bilo vsega konec, smo se počasi odpravili v hotel ter na večerjo, po njej pa zopet dva razreda v bazen, dva pa na predavanje. Zvečer pa so sledile družabne igre.

Po prekratki noči smo se tudi v sredo, 2.3., po zajtrku odpravili na smučišče. Ker pa so učitelji ugotovili, da je sneg v popoldanskih urah zelo zmehčan, smo se ob 15h odpravili v dolino. Po prihodu v hotel so nas razredničarke odpeljale na krajši sprehod po Cerknem. Ker je kraj zelo majhen smo ga zelo hitro obhodili. Med hojo smo opazili znak za bolnišnico Franja ter se odpravili proti njej. Pot do tja je speljana po travnikih in gozdnih poteh. Kljub hitri hoja pa do tja nismo prišli, saj bo po tej poti potrebovali skoraj 1 uro v eno smer. Zato smo se vrnili v hotel in se pripravili na večerjo. Po večerji je sledilo predavanje o obnašanju na smučišču ter družabne igre nato pa spanje.

Komaj smo dobro zaspali in že je bil četrtek, najpomembnejši dan. Ta dan je na programu tekmovanje in prav vsi smo ga nestrpno pričakovali. Smučarji smo se zapodili po pravi veleslalomski progi, tekači pa po pravi tekaški progi. Tekmovanje je bilo zelo napeto in zanimivo. Rezultate pa smo izvedeli šele na večerni podelitvi medalj najboljšim. Po končanem smučanju smo se odpravili v hotel in zopet na sprehod. V tem času pa so učitelji smučanja pripravili vse potrebno za podelitev medalj ter večerno prireditev. V vsaki smučarski skupini so podelili medalje najboljšim, medalje pa so dobili tudi najboljši trije tekači in sankači. Po večerji pa nas je namesto plesa letos pričakal filmski večer. Sedaj pa se počasi odpravljamo spat saj nas jutri čaka še zadnji dan na smučišču ter odhod domov.

Sončen in snežen pozdrav s Cerkna!

Napisali učenke in učenci 6. razredov.