PODRUŽNIČNI TEDEN V ZALOGU

Razigran uživaj dan! je bila tema letošnjega Tedna otroka. Razvijali smo domišljijo, krepili telo, se družili in se povezovali.

V Zalogu v šoli in v vrtcu smo udejanjali temo skozi ves teden. Zaradi epidemije smo se družili po skupinah. Povezal pa nas je skupni pano s fotografijami in hrana. Vrtčevski otroci so s pomočjo vzgojiteljic naredili okvir za skupno sliko. V skupinski sliki smo pripenjali fotografije dejavnosti. Šolarji so skupaj s starši nabirali kostanj, v kuhinji so nam ga skuhali. Vrtčevski otroci so ob pomoči vzgojiteljic spekli vaflje za šolarje. Šolarjem in vrtčevskim otrokom so šli vaflji in kostanj v slast.

Zaloški otroci so že pred tem pridno zbirali star papir. Starši, otroci, učiteljice in vzgojiteljice smo skrbeli za ohranjanje našega okolja. Ponosni smo na naše gozdove, polja, hribe, gore in doline. Želimo si, da bomo naše okolje ohranjali čisto.

Petošolci so pridno urejali vrt in se učili ekološke pridelave hrane.

Brali in poslušali smo pravljice in jih zaigrali. Igrali smo se zabavne igre. Teden smo popestrili z risanjem s kredami, lovljenjem milnih mehurčkov, igrami s padalom, z igranjem družabnih iger… Vrtčevski otroci, prvošolci in drugošolci so si ogledali poučno predstavo Težavo imam. Otroci so izluščili nauk zgodbe, da moramo drug drugemu prisluhniti.

Zapisala: Bernarda Melinc

TEDEN OTROKA 2021 PODRUŽNIČNITEDEN – dejavnosti