Spremembe Odloka za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Spoštovani starši,

na Vas se obračam z informacijami, ki smo jih na šole prejeli z MIZŠ in so objavljene tudi v Uradnem listu.

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji 28. 10. 2021 sprejela nov Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (v nadaljevanju besedila: odlok), ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 171/2021 in ga lahko preberete tudi tukaj. Glavne spremembe so:

  • Prostovoljno izvajanje testiranja s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa sedaj izvajajo vsi učenci.
  • Učenci in dijaki izvedejo testiranje v domačem okolju dvakrat tedensko.
  • Testiranje s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju izvedejo učenci in dijaki tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.
  • Učenci in dijaki so po spremenjenem odloku upravičeni do 10 testov HAG za samotestiranje na mesec.

Novi odlok dopolnjuje odlok, ki je bil sprejet dan prej (27.10.2021), tako da imajo osebe, opredeljene v 8. členu odloka (udeleženci v vzgoji in izobraževanju, športnih programih ali športno rekreativni dejavnosti), pravico do pridobitve desetih testov HAG za samotestiranje že od 29. oktobra 2021 dalje. Dvignete jih z zdravstveno izkaznico učenca v lekarni. Testi so brezplačni.

Protokol testiranja si lahko preberete spodaj.

13187_Okrožnica-protokol

Model poučevanja po 2. novembru zaenkrat ostaja enak. Naprošam Vas, da preverite delovanje spletnih učilnic pri vaših otrocih.

Glede na razmere Vas prosim, da nas sproti in resnično obveščate o karantenah in pozitivnih primerih. Samo tako bomo lahko izvajali pouk tako, kot si ga najbrž vsi želimo.

Hvala za razumevanje in ostanimo v duhu pozitivni in na testih negativni.

mag. Boštjan Mohorič, ravnatelj