Erasmus days

Dnevi Erasmusa na OŠ Davorina Jenka v Cerkljah

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem sodeluje v dvoletnem projektu Erasmus+ z naslovom The European cultural framework promotes social inclusion increasing the skills of our disadvantaged students.  V projektu sodelujemo s šolami iz Litve, Grčije, Italije, Bolgarije in Španije, vključeni pa so učenci, ki so na kakršenkoli način prikrajšani: prihajajo iz socialno šibkih družin, imajo slabo razvite socialne veščine ali so nadarjeni in aktivni, pa jim doma ne morejo omogočiti zadovoljivega »širjenja obzorij«.

To je prvi tovrstni Erasmus+ projekt na naši šoli. Pri oranju ledine si želimo, da bi bila ta pozitivna izkušnja spodbuda za naslednje generacije učencev in učiteljev, saj verjamemo, da v sodobno šolo, kakršna želimo biti, spada tudi mednarodno sodelovanje in povezovanje.

V okviru projekta bo od leta 2018 do 2020 okrog 60 učencev in prav toliko učiteljev potovalo na izmenjavo v eno od omenjenih držav. Dosedanje izkušnje kažejo zelo pozitiven vpliv na učence, ki so v izmenjavah že sodelovali. Od 6. do 12. oktobra 2019 bo tudi naša šola gostila predstavnike omenjenih šol, in sicer nas obišče 11 učencev in 11 učiteljev. Skupaj z Občino Cerklje, ki nam je radodarno priskočila na pomoč, in starši bomo gostom pripravili bogat program, skozi katerega jim bom prikazali lepote, znanje in kulturo Cerkelj in Slovenije, med drugim tudi ogled Postojnske jame, Bleda, plovbo po Bohinjskem jezeru in gorenjsko arhitekturno dediščino, mobilno iskanje zaklada po Ljubljani, Krvavec in tamkajšnjo Škratovo deželo, grad Strmol, kratek tečaj slovenščine, hospitacije in delavnice pri več različnih predmetih, domačo kuhinjo …

Tako bomo obeležili tudi ERASMUS DAYS in zadovoljno pozdravili evropski program, ki nas bogati, povezuje in odpira!

https://www.erasmusdays.eu/

Erasmus+ ekipa OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem