Ob evropskem dnevu jezikov smo obiskali Dom Taber

Učenci osmih razredov so 1. oktobra, na sam mednarodni dan starejših, obiskali Dom Taber, kjer so se družili s stanovalci in skupaj z njimi ustvarjali na delavnicah, kjer so sledili letošnji rdeči niti šole »Vse gre za med« in uresničevali cilje trajnostnega razvoja. V Dom Taber smo se odpravili peš, pri vseh delavnicah pa smo uporabljali odpadne materiale, ki so jih učenci prinesli od doma oz. smo jih smo nabrali po šoli.

Učenci so bili razdeljeni v skupine, ki so vsaka dobile drugačno nalogo, vse pa so bile povezane z jeziki in z rdečo nitjo šole. Potekale so naslednje delavnice: izdelava spomina, pisanje recepta in peka sladice, izvedba mini tečaja računalništva in uporabe pametnega telefona, izdelava antistresnih kačic, izdelava okvirov za fotografije in okrasnih izdelkov iz odpadnih materialov. V delavnice smo vpletali tuje jezike in se naučili kar nekaj novih besed.

Po končanih delavnicah smo imeli kratek kulturni program in se skupaj s stanovalci odpravili na sprehod. Preživeli smo lep dan namenjen druženju in ustvarjanju.

                                                                                                     Tanja Stare Pušavec